Waarom een actualisatie asbestattest doen?

31 Mar 2024
Als makelaar ben jij de link tussen kopers en verkopers, en jouw expertise is cruciaal voor soepele vastgoedtransacties. Wij geven je enkele tips over asbest die je met je klanten kan delen.

Sinds de invoering van het asbestattest eind 2022 heb je ongetwijfeld al woningen verkocht met 'asbestongunstige' attesten. Hier zijn enkele tips die je aan je klanten kan geven.

Voor kopers: actualiseer het asbestattest na renovatie

Wanneer een nieuwe eigenaar heeft gerenoveerd of asbest-onveilige materialen heeft (laten) verwijderen, is het slim om het asbestattest zo snel mogelijk te actualiseren. Op die manier documenteert de eigenaar de nieuwe asbestveilige situatie en bereidt hij zich voor op het strengere asbestafbouwbeleid dat eraan zit te komen.

Vragen over asbest?

Een actualisatie: hoe gaat dat precies in zijn werk?

Ook bij een actualisatie of herkeuring komt een asbestdeskundige ter plaatse. Onze asbestdeskundigen stellen de gewijzigde toestand vast en staven dit met bewijsdocumenten. De duur van de inspectie en het aantal te wijzigen gegevens zal beperkter zijn dan bij het initiële attest. Het nieuwe, geactualiseerde attest wordt ook zichtbaar in de Woningpas.

 

Voor verkopers: asbest verwijderen voor verkoop

Een andere tip die je aan verkopers kan geven, is om eerst asbestverwijderingswerken uit te voeren voordat ze hun pand te koop aanbieden. Dit kan de verkoopkansen positief beïnvloeden. Een goed opgemaakt asbestattest is hierbij essentieel, en goed onderbouwd advies aan makelaar én koper, en daar kan Asbest Consulting je bij helpen.

 

Asbest Consulting, jouw garantie op een kwalitatief asbestattest.

Blijf op de hoogte

Volg ons op de voet via onze social media-kanalen:

Elke maand nieuws over asbest en duurzaam wonen in je mailbox? Lees onze nieuwsbrief!

Alles weten

Bijblijven over asbest en duurzaam wonen? Lees onze nieuwsbrief:

©2022 asbest consulting
BE 0789 707 187
RPR Mechelen
Privacy- & cookieverklaringin brand gezet door de maanstekerij