Sloopopvolgingsplan

Slopen? Dan heb je sinds 1 juli 2022 een sloopopvolgingsplan nodig als de afbraak een volume heeft van meer dan 1.000 m³. Asbest Consulting staat voor je klaar.

Maak een afpsraak

Wat is een sloopopvolgingsplan

Een sloopopvolgingsplan of SOP is verplicht bij de afbraak van gebouwen waarvoor een omgevingsvergunning nodig is, en waarbij het totaal betrokken bouwvolume groter dan 1000 m³ is. In het sloopopvolgingsplan worden de materialen opgesomd die vrijkomen tijdens de werken (hoog en laag risico puin), in welke hoeveelheden ze aanwezig zijn en waar ze te vinden zijn. Het sloopopvolgingsplan is een hulpmiddel om selectief te slopen en selectief in te zamelen op de werf.

Aandacht voor asbest

In het sloopopvolgingsplan is er natuurlijk ook aandacht voor asbest. Daarom moet een deskundige sloopopvolging ook een gecertificeerde asbestdeskundige zijn. Als onafhankelijke experten zorgen wij bij Asbest Consulting voor een allesomvattende dienstverlening conform Tracimat (sloopbeheerorganisatie). Je kan op ons rekenen van de opmaak van het plan tot de controlebezoeken en -verslagen.

Een asbestattest nodig? Een asbest monstername? Hulp nodig bij een bouwuitdaging?

Ons vak is onze passie. Asbest Consulting staat voor je klaar!

Alles weten

Bijblijven over asbest en duurzaam wonen? Lees onze nieuwsbrief:

©2022 asbest consulting
BE 0789 707 187
RPR Mechelen
Privacy- & cookieverklaringin brand gezet door de maanstekerij