Asbestattest made easy

“Nog een attest dat we moeten regelen bij de verkoop van onze woning”, horen we je zuchten. Op deze pagina leggen we uit hoe je dit snel en flexibel kan regelen. Maar je ontdekt ook het waarom van het asbestattest, wat asbestdeskundigen juist doen in je woning en welke materialen ze onderzoeken. 

Vraag je asbestattest aan

Wat is een asbestattest?

Sinds 23 november 2022 is een asbestattest verplicht bij de verkoop van een woning gebouwd voor 2001. Het asbestattest bevat heldere informatie over eventueel aangetroffen asbest in je woning. In het attest vind je ook praktische adviezen over hoe je het schadelijke materiaal veilig kan beheren of verwijderen. Het attest wordt mee geïntegreerd in je Woningpas.

Waarom een asbestattest?

Het opmaken van een asbestinventaris is een belangrijke stap in het plan van de Vlaamse overheid om Vlaanderen tegen 2040 asbestveilig  te maken. Er is nog een tweede groot voordeel van het gecontroleerd verwijderen van asbest uit onze leefomgeving. Als asbest verwijderd en gescheiden wordt van de andere puinstromen, verkrijgen we een ‘schoner’ puin. Hoe zuiverder het puin, hoe beter het geschikt is voor hergebruik en recyclage. There is no Planet B! 

Zo verloopt een onderzoek bij je thuis

Onze ADI’s (gecertificeerde asbestdeskundigen):

  • Bezoeken je woning voor een rondgang. Ze sporen de asbestverdachte materialen op.
  • Nemen stalen van asbestverdachte materialen en laten deze analyseren in een erkend laboratorium.
  • Bezorgen je zo snel als we kunnen een asbestattest. Heb je daarover vragen, dan kan je je makelaar, notaris of ons contacteren.

Wat wordt onderzocht?

Asbest Consulting werkt volgens de regels van de kunst, lees het OVAM-protocol. Worden deze (verdachte) materialen aangetroffen in je woning, dan nemen onze ADI’s stalen

Hoeveel kost het asbestattest?

Bij Asbest Consulting betaal je voor een asbestattest een vaste prijs voor een studio / 1-slaapkamerappartement, een appartement of een woonhuis*, inclusief de twee verplichte stalen. Wij rekenen eveneens een vaste prijs aan voor eventuele bijkomende stalen.
*bedrijfspanden, handelspanden, meergezinswoningen, gemeenschappelijke delen op aanvraag

Een staalname nodig? Een sloopopvolgingsplan (SOP)? Hulp nodig bij een bouwuitdaging?

Ons vak is onze passie. Asbest Consulting staat voor je klaar!

Alles weten

Bijblijven over asbest en duurzaam wonen? Lees onze nieuwsbrief:

©2022 asbest consulting
BE 0789 707 187
RPR Mechelen
Privacy- & cookieverklaringin brand gezet door de maanstekerij