Waarom de kwaliteit van een asbestattest een steeds grotere rol speelt

23 Nov 2023
We worden ons bewuster van het belang van een gezonde woonomgeving en er volgen strengere voorschriften. Een kwalitatief asbestattest wordt belangrijker.

Stel je voor, je hebt honger. Je staat voor de keuze: snel en gemakkelijk een hap halen bij een fastfoodrestaurant of de tijd nemen voor een heerlijke maaltijd in dat gezellige buurtrestaurantje. Beide opties bevredigen je honger, maar bieden totaal verschillende ervaringen. De keuze voor je asbestattest-partner volgt een vergelijkbare logica.

 

Sommige makelaars en verkopers bestellen een asbestattest omdat het een verplicht onderdeel is van het verkoopproces. Papieren in orde, dossier in orde. Maar er is ook een andere optie: je kan kiezen voor een kwalitatief asbestattest bij Asbest Consulting.

Waarom wordt de kwaliteit van een asbestattest steeds belangrijker?

Het belang van het EPC-certificaat nam aanzienlijk toe toen de energieprijzen de pan uit rezen en de overheid strikte renovatieverplichtingen oplegde bij de verkoop van particuliere woningen. Net zoals bij het EPC-certificaat zal het belang van een kwalitatief asbestattest alleen maar toenemen.

Mensen worden zich steeds meer bewust van het belang van een gezonde woonomgeving, en de overheid legt steeds strengere voorschriften op. Bij Asbest Consulting geloven we in grondig werk. Tijdens de rondgang nemen we de tijd om elk materiaal zorgvuldig te evalueren. Het resultaat zijn kwalitatieve attesten, opgesteld door ervaren asbestdeskundigen. Deze cijfers spreken voor zich: sinds onze oprichting hebben we al meer dan 4.000 inventarissen uitgevoerd in Vlaanderen.

 

Het belang van staalname

Staalname speelt een belangrijke rol in dit proces. Door doordacht stalen te nemen, steeds in overleg met de verkoper, zullen er minder materialen als asbestverdacht aangeduid worden in het attest*.

We zorgen ook voor concrete uitleg over wat er finaal in het attest staat en welke implicaties dit heeft.

Dit maakt het asbestattest veel meer dan een verplicht nummertje in het verkoopdossier. Het wordt een waardevolle investering die de woningwaarde ondersteunt. En dat is niet alleen goed nieuws voor de verkoper, maar ook voor de makelaar.

*Wanneer materiaal na controle als asbestverdacht of asbesthoudend wordt beschouwd, bevatten onze attesten concrete adviezen voor veilig beheer of verwijdering bij sloop of renovatie.

 

Wil je zeker zijn van een hoogwaardig asbestattest dat niet alleen voldoet aan de wettelijke eisen, maar ook bijdraagt aan de waarde van de woning?

Blijf op de hoogte

Volg ons op de voet via onze social media-kanalen:

Elke maand nieuws over asbest en duurzaam wonen in je mailbox? Lees onze nieuwsbrief!

Alles weten

Bijblijven over asbest en duurzaam wonen? Lees onze nieuwsbrief:

©2022 asbest consulting
BE 0789 707 187
RPR Mechelen
Privacy- & cookieverklaringin brand gezet door de maanstekerij