Asbestattest wordt belangrijker voor asbestveilig Vlaanderen

24 May 2024
Het nieuwe actieplan wil eigenaars sensibiliseren door het asbestattest te verbinden aan renovatiewerken, premies, woningkwaliteitverbetering of bij bank- en verzekeringsproducten.

Asbestattest wordt belangrijker voor realisatie van asbestveilig Vlaanderen

Op 22 maart 2024 keurde de Vlaamse Regering het actieplan asbestafbouw 2023 goed. Het actieplan is een actualisering van het Actieplan Asbestafbouw uit 2018 dat Vlaanderen asbestveilig wil maken tegen 2040. De oorspronkelijke mijlpalen (2032 voor gebouweigenaren – 2027 voor VME’s bij gemeenschappelijke delen (= onderdeel van wetgevend traject) blijven overeind, maar het asbestattest komt centraler te staan.

Het actieplan wil eigenaars verder sensibiliseren over het belang van het asbestattest door het asbestattest te verbinden aan belangrijke momenten en instrumenten zoals renovatiewerken, premies, woningkwaliteit verbetering of bij bank- en verzekeringsproducten. Een missie waar wij van Asbest Consulting ons helemaal in kunnen vinden!

 

Onderzoek naar nieuwe premies om asbestattesten te actualiseren

Het actieplan onderzoekt ook de mogelijkheden van een nieuwe asbestpremie. Als na renovatie een gebouw asbestveilig wordt, moet de eigenaar binnen één jaar het asbestattest laten actualiseren. Door asbestverwijdering aan te moedigen, verbetert de woonkwaliteit van de bewoners en worden de ruim 40% asbestattesten met de conclusie niet-asbestveilig stapsgewijs geactualiseerd. (bron: Ovam)

 

Een kwalitatief asbestattest nodig?

Blijf op de hoogte

Volg ons op de voet via onze social media-kanalen:

Elke maand nieuws over asbest en duurzaam wonen in je mailbox? Lees onze nieuwsbrief!

Alles weten

Bijblijven over asbest en duurzaam wonen? Lees onze nieuwsbrief:

©2022 asbest consulting
BE 0789 707 187
RPR Mechelen
Privacy- & cookieverklaringin brand gezet door de maanstekerij