Waarom je als particulier best niet wacht met je asbestattest tot 2032

07 Maa 2024
Een asbestattest voor jouw woning: waarom je als particulier best niet wacht tot 2032

Op 1 januari 2032 moet elk huis in Vlaanderen, gebouwd voor 2001, over een asbestattest beschikken. 2032 lijkt nog ver weg maar er bestaat een goede reden om niet tot dan te wachten: je gezondheid.

Sinds 1998 is er een productieverbod van asbesthoudende producten in België.

Elk asbesthoudend materiaal in Vlaanderen is dus minimum 25 jaar oud, en vaak nog veel ouder. Hierdoor verkeert het niet meer in goede staat en wordt de kans op vezelvrijgave steeds groter naarmate de tijd vordert. Kom je er dagelijks mee in contact, dan vormt dit een ernstig gezondheidsrisico.

Je huis, de basis voor een gelukkig en gezond leven

Asbest Consulting staat op de barricades en wil deze gezondheidsrisico’s sneller Vlaanderen uithelpen. Wij zetten ons daarom actief in voor de bewustmaking van de impact van asbest op de woonveiligheid.

 

Een asbestattest zorgt voor de juiste informatie

Laat je nu een asbestattest opmaken, dan weet je of er ongezonde of niet-asbestveilige situaties in je huis zijn. Zo kan je tijdig maatregelen treffen om je woning asbestveilig te maken. En dat is een prima idee, zeker wanneer je grondig gaat renoveren.

 

PS: Asbest Consulting is tijdens de kantooruren rechtstreeks telefonisch bereikbaar op het nummer 03 689 81 90 (geen callcenter). Buiten de kantooruren voorzien wij een permanentie om dringende telefoons op te nemen.

 

Blijf op de hoogte

Volg ons op de voet via onze social media-kanalen:

Elke maand nieuws over asbest en duurzaam wonen in je mailbox? Lees onze nieuwsbrief!

Alles weten

Bijblijven over asbest en duurzaam wonen? Lees onze nieuwsbrief:

©2022 asbest consulting
BE 0789 707 187
RPR Mechelen
Privacy- & cookieverklaringin brand gezet door de maanstekerij